Про це по­ві­дом­ляє Хмель­ницький об­ласний центр кон­тро­лю та про­фі­лак­ти­ки хво­роб.

Обоє хво­рих — меш­канці об­ласно­го цен­тру: 55-річ­ний чо­ло­вік та 21-річ­на дів­чи­на. Ви­пад­ки між со­бою не пов’яза­ні, а ді­аг­ноз під­твердже­ний ла­бо­ра­тор­но. За ме­дич­ною до­по­мо­гою хво­рі звер­ну­ли­ся 31 сер­пня, то­ді ж і бу­ли гос­пі­та­лі­зо­ва­ні до ме­дич­них зак­ла­дів Хмель­ницько­го.

"Зах­во­рю­ван­ня про­яв­ля­ло­ся сим­пто­ма­ми, ха­рак­терни­ми для га­ряч­ки За­хід­но­го Ні­лу, а са­ме: ви­со­ка тем­пе­ра­ту­ра про­тя­гом три­ва­ло­го ча­су, го­лов­ний біль, біль у м’язах і суг­ло­бах, слаб­кість, ну­до­та, ді­арея. На­ра­зі хво­рі пе­ре­бу­ва­ють на ста­ці­онар­но­му лі­ку­ван­ні», — йдеть­ся у вис­ту­пі го­лов­но­го дер­жавно­го са­ні­тар­но­го лі­ка­ря Хмель­ницької об­ласті Ми­ко­ли Габ­ри­ке­ви­ча.

Ге­мо­ра­гіч­на га­ряч­ка За­хід­но­го Ні­лу — це ві­рус­на хво­ро­ба, що най­час­ті­ше пе­ре­да­єть­ся че­рез уку­си ко­ма­рів. Во­на мо­же вик­ли­ка­ти ли­хо­ман­ку та ви­си­пан­ня на шкі­рі, а в тяж­ких ви­пад­ках — за­па­лен­ня моз­ку та його обо­ло­нок. Най­час­ті­ше хво­рі­ють на га­ряч­ку За­хід­но­го Ні­лу вліт­ку та во­се­ни.

ІА "Вголос": НОВИНИ