Про це повідомила Львівська митниця.

Нещодавно в пункті пропуску «Краківець - Корчова» під час митного огляду рейсового автобуса «Херсон - Плзень» працівники митниці виявили дві старовинних Біблії. Святе письмо знаходилось в ручній поклажі 48-річної пасажирки , яка прямувала на виїзд з України.

 
Відтак два примірники було скеровано на книгознавчу експертизу у Львівську національну наукову бібліотеку України ім. В. Стефаника.
 
"За результатами дослідження встановлено, що одна з книг - «Новий завіт» становить значну історико-культурну та видавничу цінність і підлягає занесенню до Державного реєстру національного культурного надбання України", - йдеться у повідомленні.
 
Таким чином, в діях громадянки України - жительки Черкаської області, вбачаються порушення митних правил, передбачені ч.3 ст.471 (недекларування товарів (крім валютних цінностей), що підпадають під встановлені законодавством заборони та або обмеження щодо ввезення на митну територію України або вивезення за межі цієї території та які переміщуються громадянами) Митного кодексу України.

ІА "Вголос": НОВИНИ