Про це повідомила прес-служба прокуратури міста Києва.

«Київською місцевою прокуратурою № 1 спільно з поліцією Голосіївського району та Управлінням протидії наркозлочинності ГУНП в м.Києві викрито групу осіб, які займалися розповсюдженням наркотичних засобів під виглядом препаратів для схуднення через інтернет».

Унаслідок проведення слідчих і негласних (слідчих) розшукових дій правоохоронцями встановлено, що організована злочинна група у складі 6 осіб організувала і налагодила збут психотропної речовини сибутрамін, під виглядом препарату для схуднення «Lida DaiDaiHua» із замовлення на сайті.

В інформації уточнюється, що отримати замовлений препарат можна було через поштові відділення, в мережі аптек, а також доставкою кур'єром.

Під час проведених обшуків виявлено спеціальне приміщення, в якому зберігалися препарати разом з обладнанням, необхідним для їх виготовлення.

«Дії зловмисників кваліфіковані за ч. 1 ст. 307 КК України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу», – сказано в повідомленні.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 4 до 8 років.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ