19 травня в Мостиську центральну районну лікарню, що на Львівщині, потрапила 37-річна мешканка Львова. Жінку в важкому стані помістили в реанімацію.

Згодом стало відомо, що у пацієнтки виявили ботулізм. Напередодні постраждала вживала консерву з риби. Відповідну заяву зробили на сторінці Держпродспоживслужби у Львівській області.

У відомстві зазначили, що жінці ввели антитоксин та провели санітарно-епідеміологічне розслідування. Результати дослідження показали, що вона підхопила недугу після вживання тунця виробництва торгової марки «Riomare».

Упродовж 17-21 травня на Львівщині виявили три випадки ботулізму. Про це повідомила очільниця Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Тімко-Іванченко на сторінці в соціальних мережах.

Небезпечну недугу підтвердили в однієї жінки та двох чоловіків.

Що вживали хворі на ботулізм:

«Ботулізм – харчове отруєння, яке характеризується важким токсичним ураженням центральної нервової системи, летальність від якого сягає 20%. Збудники ботулізму виявляються в кишечнику домашніх і диких тварин, водоплавних птахів, риб. Токсин стійкий до температури. Часто консерви виготовляються з недостатнім режимом стерилізації, а при порушенні ще й умов зберігання стають причиною такого важкого захворювання», - зазначила Тімко-Іванченко.
Щоб не захворіти на ботулізм потрібно не вживати домашні консерви. Якщо ж відмовлятися від такої їжі не хочете, то перед вживанням страву варто піддати термічній обробці.

Як уникнути важкого отруєння:

Головні симптоми ботулізму:

Якщо у вас є такі симптоми, то потрібно терміново звертатися до лікаря за допомогою. Затягувати з лікуванням не потрібно, адже це може призвести до летального випадку. Ботулізм перейде у важку ступінь – розвиватиметься дихальна недостатність.

Читайте більше новин від ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ