Про це повідомила прес-служба ЛНУ.
Кілька десятків українських і польських рестораторів, кухарів, науковців, письменників, журналістів не лише виступатимуть із доповідями, але й дискутуватимуть про те, чим на загал є галицька кухня.
Учасники конференції обговорюватимуть актуальні питання, серед яких: чи можна вважати галицьку кухню автономним кулінарним та культурним феноменом, чи є вона частиною української або польської кухні? Чи можна вважати традиційними галицькими стравами наїдки, завезені в українську частину Галичини після 1939 року? Чи може галицька кухня стати аналогом провансальської чи баварської кухні, але на теренах України та Польщі? Якими взагалі є критерії галицької кухні?
Окрім заявлених учасників, усі охочі зможуть взяти участь у дискусії, яку транслюватимуть он-лайн.
Практична ж частина Форуму передбачає проведення Ярмарку галицьких продуктів, який проходитиме 14 березня у дворику Музею Ідей на вулиці Валовій або в подвір’ї Ратуші.
За матеріалами конференції історичний факультет ЛНУ ім. Івана Франка планує видати спецвипуск «Вісника Львівського університету».
ІА "Вголос": НОВИНИ