Про це повідомила Львівська міська рада.

"Після запуску безготівкової оплати проїзду ми маємо повні аналітичні дані про поїздки, які здійснюють пільговики в міському громадському транспорті. Тож на сьогодні один власник пільгової ЛеоКарт реєструє в середньому 18 поїздок в місяць. Але є люди, які впродовж місяця здійснюють 100, 200  і більше поїздок. В нас навіть є рекордсмен, який за місяць зареєстрував 452 поїздки. Оскільки за кожну завалідовану пільгову поїздку кошти перевізникам оплачує місто, це є досить суттєве навантаження на міський бюджет", - розповів директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР Олег Забарило.

Тому зараз в міськраді розглядають питання щодо обмеження кількості поїздок до 60 в місяць для власника однієї пільгової ЛеоКарт. Це дасть можливість зекономити для міського бюджету понад 30 млн грн в рік. Водночас 60 поїздок – це достатньо, щоб людина мала можливість двічі в день скористатися громадським транспортом безоплатно.

"Це обмеження точно не стосуватиметься учасників бойових дій та прирівняних до них категорій, а також учнів", - зазначив Олег Забарило.

Нагадаємо, зараз у Львові для власників пільгових ЛеоКарт проїзд у міському транспорті є безоплатний та безлімітний. Оформити таку картку мають можливість 30 категорій пільговиків. Також право на безоплатний проїзд мають учні - власники відповідної учнівської ЛеоКарт.

Загалом станом на сьогодні мешканцям видано 267 тис. персоналізованих транспортних карток ЛеоКарт.

ІА "Вголос": НОВИНИ