Про це під час засідання депутатської комісії охорони здоров’я та соціального захисту Львівської міської ради повідомила начальник управління охорони здоров'я Львівської міської ради Леся Кобецька.  

За її словами, в лікарні швидкої допомоги є ангіограф, виготовлений ще у 2006 році. Термін роботи його - 12 років. І вже кілька років тому його треба було списати та закупити новий. 

«Ще як я працювала в цій лікарні, то він вічно ламався, рентгенівська трубка потребувала постійної заміни. Але він був потрібен, тому що ремонтували», - каже вона.

Минулого року за 27 млн придбали ангіографічну систему фірми Philips, яка має якісь проблеми у програмному забезпеченні. Зі слів керівника відділення інтервеційної радіології Віктора Сала, до лікарні приїздять інженери з Києва, налаштовують, але виправити ґандж не можуть. Тому звернулися до фахівців фірми виробника з Нідерландів. Проте вони відмовилися приїздити до України через загрозу війни в Україні.

«Для такої великої лікарні потрібно хоча б три ангіографи. А ми маємо два: один дуже старий, а інший вічно не працює», - вважає чиновниця.

Тому лікарня звертається до депутатів з проханням виділити кошти на придбання цього обладнання.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», депутати погодили закупівлю ангіографічну систему для 8 лікарні у лізинг. Проте він надійде до Львова не раніше квітня.

ІА "Вголос": НОВИНИ