Про інцидент розповіла мати дитини, пише Еспресо.Захід.

«Донька вийшла на вулицю погуляти із собакою та побавитись із подружками на дитячому майданчику. Вони були під наглядом сусідки, бавились, а тоді донька побачила, як собака гавкає на когось, підбігла до неї. Виявилося, що гавкає на щура, який невідомо звідки взявся і бігав зовсім близько до дитячого майданчика. Але буквально за кілька метрів від того майданчика стоять смітники, тому є дуже велика підозра, що щур саме звідти прийшов. Він був уже в якомусь безтямному стані: чи отруєний, чи щось на смітнику підхопив, тому просто підходив до собаки, до людей, не тямлячи, куди лізе. Собака гавкав, одразу прибігли діти, і він кинувся захищати їх від щура, який уже кидався й просто стрибав на собаку», – розповідає мама Оксана Падалка.

Дівчинка, яка побачила, що на її улюбленця стрибає щур, кинулася на захист собаки, ставши між ним й гризуном. У результаті щур, який саме розігнався і стрибнув, повис у дитини на пальці та не розтискав зубів, доки вона його не спробувала скинути. 

«Щур упав і вже не рухався, напевно, від удару, – додає мати. – Ми дуже швидко зреагували й одразу поїхали до лікарні, були там уже хвилин за 15. Звернулися в дитячу лікарню на Орлика, там рану одразу обробили і хірург призначив превентивну вакцинацію. Прокусу до крові, як такого, не було. Нам пощастило, що він повис на шкірі у тому місці, де вона була більш загрубіла, бо донька займається спортом і тренується на турніках. Проте 5 уколів дитині призначили».

Дівчинка стійко перенесла всі процедури та аналізи. Наразі вона перебуває під наглядом хірурга та сімейного лікаря, проходить курс уколів і почувається добре.

Але сама ситуація сім'ю турбує, оскільки поява небезпечних гризунів біля дитячого простору може бути непоодиноким випадком. Окрім того, мертвого гризуна комунальні служби не прибрали з території, залишили лежати на траві поряд.

«Його просто відкинули від майданчика і він валяється тепер на травичці біля кущів, – говорить пані Оксана. – Наш будинок доволі великий, він розташований навпроти ліцею імені Героїв Крут, і неподалік, уже на Погулянці є рів, куди із гуртожитків часто скидають сміття. Тому ті щури добираються і до будинку. На щастя, у квартири ні щури, ні миші не пролазять. Але коли під час тривог ми спускаємось у підвал і вмикаємо світло, то дуже добре чути характерний шурхіт і писк, з яким вони починають втікати, це теж не дуже приємно, проте там вони хоч не кидалися ні на кого».

ІА "Вголос": НОВИНИ