Своїми діями вони намагаються привернути увагу влади до долі бійців, які захищали Маріуполь та погодилися здатися в полон росіянам, виконуючи наказ Головнокомандувача Збройних сил України. 

Як розповіла «Вголосу» мама бійця «Азову» пані Марія, голос свого сина вона востаннє чула 20 травня.

«20 травня Богдан мені зателефонував і сказав: «Мам, я телефон свій розбиваю і ми виходимо. Є наказ, то ж ми виходимо», - згадує пані Марія. 

Відтоді вона нічого не знає про долю свого єдиного сина: чи він живий, чи потребує допомоги.

«Нам всі обіцяли, що їх врятують. І ніхто не виконує своїх обіцянок», - говорить мама полоненого бійця. 

Пані Марія також розповідає, що її син пішов служити в «Азов» у 2015 році, пояснивши родині, що всі його друзі захищають Україну, то і він не може відсидітися вдома. 

«Йому тоді було всього 23. Мені тяжко було відпустити єдиного сина за тисячі кілометрів. Але він все одно пішов», - зізнається жінка. 

А коли розпочалося повномасштабне вторгнення, то родини бійців «Азову» почали шукати контакти між собою, списуватися у соцмережі, обмінюватися номерами телефонів та гуртуватися. 

«Ми тримаємося разом. Коли хлопці виходили з Азовсталі, ми їм пообіцяли, що будемо вдома їх чекати», - каже пані Марія. 

Родини українських захисників під час акції нагадали, що бійцям пообіцяли швидкий обмін. Натомість зараз окупанти оголосили українців нацистами та готуються до показового суду над ними в окупованому Маріуполі. 

Читайте також у «Вголосі»: як переселенка з Миколаєва склала мультитест на 600 балів на Львівщині. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ