Сьогодні прокурори Львівської області скерували до суду обвинувальний акт стосовно ексдиректора комунального підприємства «Львівелектротранс» за фактом розтрати державних коштів шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). Про це повідомили в пресслужбі прокуратури Львівської області.

Нагадаємо, за інформацією поліції, колишній директор «Львівелектротрансу» Андрій Свищо  організував злочинну схему з присвоєння бюджетних коштів шляхом маніпуляцій під час закупівлі електроенергії для підприємства. Зокрема, через створення штучних перепон для закупівлі комунальним підприємством електроенергії в комунального ж «Львівтеплоенерго». З невідомих причин, пропозиція львівського теплоенерго стала найдорожчою на багатьох тендерах, які провів «Львівелектротранс», внаслідок чого перемогу на них здобули приватні фірми. Детальніше про це за посиланням.

Апарат Львівської міської ради спершу став на захист чиновника, якого підозрюють у махінаціях. ЛМР оприлюднила заяву, в якій стверджувала, що дії Андрія Свищо навпаки сприяв економії коштів комунального підприємства. Зокрема, дії керівника «Львівелектротранс» дозволили зекономити 5,3 млн грн бюджетних коштів. Та згодом за результатами службового розслідування Андрій Свищо був звільнений з посади керівника ЛКП «Львівелектротранс».

Фото: Львівська обласна прокуратура

Як повідомили в прокуратурі, в ході розслідування встановлено, що у 2020 році посадовець через публічні закупівлі електроенергії для комунального транспортного підприємства, за відсутності зростання ціни товару на ринку, безпідставно укладав додаткові угоди для її придбання в інтересах конкретного підприємства за завищеними цінами.

За результатами аудиторського дослідження та товарознавчої експертизи шкода, завдана державі внаслідок такої діяльності, склала 969 тис. грн.

Нагадамо, що раніше  Андрій Свищо, якого підозрюють у розтраті бюджетних коштів на суму близько 1 млн гривень, подав до суду на Управління транспорту ЛМР. Експосадовець вимагав поновити його на посаді та виплатити заробітну плату за вимушений прогул.

ІА "Вголос": НОВИНИ