19 серпня на сцені Львівського національного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької відбудеться сольний концерт Примадонни Дюссельдорфської та Брюссельської опер, володарки численних оперних титулів, сопрано Наталії Ковальової «Симфонія міста». Концерт, що розпочнеться о 19.00 та триватиме 2,5 години, буде присвячений Дню Незалежності України.

Оперна прима виконуватиме арії з опер та оперет «Набукко», «Манон Леско», «Мадам Батерфляй», «Русалка», «Сільва», «Евгений Онегин» та ін. Наталія Ковальова виступатиме у супроводі симфонічного оркестру «INSO-Львів» (засновник – Гунгард Маттес). Диригуватиме всесвітньовідомий диригент Дюссельдорфської опери, володар премії «Оскар», професор Петер Фальк.
«Програму майбутнього концерту ми складали разом з Петером Фальком. Виконуватиму арії з моїх найулюбленіших партій.

Під час концерту будуть й українські твори. Я також виконаю кілька шлягерів, адже знаю, що публіка їх любить. Я би хотіла зробити щось надзвичайне для львівського слухача, якого дуже люблю та поважаю, і завжди з приємністю виступаю на львівській сцені», – зазначила Наталія Ковальова.

Довідка
Наталія Ковальова народилася у м. Сарни на Рівенщині. Закінчила Львівську середню спеціальну музичну школу ім. С. Крушельницької. Навчаючись грі на бандурі, водночас займалася співом з педагогом Людмилою Посікірою.

Згодом навчалася у Вищому музичному інституті (тепер – Львівська державна музична академія ім. М. Лисенка) по класу бандури. У вокальних майстер-класах уперше взяла участь лише на четвертому курсі. Із 2001 року Наталія Ковальова – одна з провідних виконавиць ансамблю Німецької опери на Рейні (Дюссельдорф), переможниця низки всесвітньовідомих конкурсів, зокрема конкурсу ім. Александра Жирарді в Кобурзі, “Опералія” в Лос-Анджелесі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ