Про це пише Суспільне.

Біля стін вишу зібралися викладачі кафедри української мови та літератури, аби підтримати колегу. Серед них доцентка Оксана Микитюк.

«Ми проти звільнення Ірини Фаріон з посади професора, тому що є величезна робота, яку вона завжди проводила, величезна культурно-просвітницька робота, величезна наукова робота. Я вважаю, що вона говорила зовсім інакше, вона говорила, що люди повинні дотримуватися законів України. Ми низько схиляємо голови перед військовими. А вона говорила, що воїни в публічному просторі мають говорити українською мовою», — каже жінка.

Також за Ірину Фаріон виступили львів'яни, які колись навчалися у політехніці, та прихильники її діяльності. Так деякі учасники мітингу прийшли з плакатами «Мова — це зброя» та «Підтримую Ірину Фаріон».

Студенти НУ «Львівська політехніка» заявляють, що не хочуть, аби вона далі продовжувала викладати.

Одесит Михайло, який навчається у виші, каже, раніше розмовляв російською, згодом перейшов на українську. Проте з позицією Ірини Фаріон не погоджується.

Також, окрім рідноі кафедри Ірини Фаріон, її підтримали дві інші цього ж університету: кафедра обчислювальної математики та програмування і кафедра менеджменту персоналу та адміністрування.

Нагадаємо, раніше під критику через звільнення Ірини Фаріон потрапив міністр освіти Оксен Лісовий. Українці вимагали, щоб він став на захист мовознавиці, інакше повинен піти у відставку. 

ІА "Вголос": НОВИНИ