Як інформує прес-служба ЛМР, таким чином у місті сподіваються, що реалізації проекту муніципального велопрокату дасть змогу уникнути завантаженості вулиць автомобілями.

На сьогодні у Львові є 140 велосипедів і 24 станції прокату. У ЛМР планують встановити 150 станцій велопрокату, щоб у кожному спальному районі, біля всіх навчальних закладів вони були у найближчі 5 років.

На сьогодні вже зареєстровано 8 тисяч користувачів, з яких 10% активні – купують абонементи та користуються велосипедами. Також, ще 10% користувачів – це туристи, які мають систему велопрокату у своїх країнах, тому, приїжджаючи сюди, користуються велосипедами.

Цього року у місті планують встановити ще орієнтовно 6 станцій муніципального велопрокату. Після цього наступне розширення системи велопрокату буде у 2018 році: на вул. Миколайчука, вул.Грінченка, вул. Б. Хмельницького, вул.Липинського, вул. Дж.Вашингтона, вул.Зеленій, вул.Пасічній.

Зараз закінчують будувати дві велодоріжки на вул.Городоцькій і у Брюховичах. Там вже можна їздити, але ще залишилось встановити знаки, розмітку і світлофори. Минулого тижня була завершена велодоріжка на вул. Сихівській.

Також в ЛМР планують наступного року у міському бюджеті передбачили кошти для облаштування велодоріжки на вул. Княгині Ольги, вул.Левицького, просп. Чорновола, вул. Замарстинівській.

Станції муніципального велопрокату NextBike встановлені:

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ