Про це йдеться у матеріалі аналітиків Defence Express.

На офіційному рівні НАТО досі не ухвалило рішення про збиття російських дронів та ракет над територією Альянсу власними засобами ППО і літаками.

Ймовірно,  через побоювання тієї самої «ескалації».

Навіть очільник оборонного відомства Латвії після падіння «Шахеда» на території їхньої країни заявив, що цей випадок не можна розглядати як «відкриту воєнну ескалацію». Мовляв, територія їхньої країни не була ціллю для цього дрона. 

Тим часом командувач Повітряних сил США у Європі та об’єднаним командуванням ПС НАТО генерал Джеймс Хеккер прогнозує збільшення таких інцидентів через некомпетентність російських операторів БпЛА.

Він зауважив, що РФ планує збільшити чисельність своїх військ на 180 тисяч осіб, залучаючи до бойових операцій, зокрема для запуску дронів, «наспіх навчених» і неохочих до служби бійців.

Аналітики Defence Express наголошують: виглядає досить дивно, коли НАТО не розглядає ці епізоди як свідому провокацію або холодний розрахунок. Тим більше, що Росія вже відкрито використовує свої розвідувальні БпЛА для шпигунства вглиб території Альянсу.

«Можна припустити, що такими заявами НАТО вкотре дає усвідомити, що навряд чи найближчим часом та ж Польща або Румунія отримають »зелене світло« на те, щоб збивати »Шахеди« чи російські ракети над своєю територією», - наголошує видання.

ІА "Вголос": НОВИНИ