Про це пише Reuters.

20 червня 1944 року полковник Клаус Шенк фон Штауффенберг розмістив бомбу під столом у військовій штаб-квартирі Гітлера у східній Прусії. Від смерті Гітлера врятував важкий дерев'яний стіл. Німецький фюрер зазнав невеликих травм, а Штауффенберг був страчений тієї ж ночі разом з іншими змовниками.

Німецьке видання Die Welt повідомило, що Ларс Штайнке, регіональний лідер молодіжного крила «Альтернативи для Німеччини», у своєму пості в Facebook назвав Штауффенберга зрадником, а замах на Гітлера – «ганебною спробою боягуза врятувати свою шкіру від майбутнього переможця».

Die Welt заявляє, що має скріншот заяви. Публікація ж на сторінці Штайнке недоступна. У коментарі Reuters Штайнке заявив, що його заява була непублічною, «тому ви нічого не знайдете».

Співголова «Альтернативи для Німеччини» Александр Гауланд описав коментарі Штайнке як безпідставний ідіотизм. «Штауффенберг - герой німецької історії. Штайнке дискваліфікував себе в партії. Його слід виключити», - сказав Гауланд.

Інший лідер ультраправої партії Йорг Мойтен назвав коментарі Штайнке абсолютно неприйнятними й такими, що викривають абсолютно «абсурдне розуміння історії і не мають місця у партії».

Мойтен додав, що федеральна рада «Альтернативи для Німеччини» розгляне це питання на початку наступного тижня.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ