Так, 77 % зразків органічного винограду, а також 45% яблук і 30% моркви дали позитивний результат при тестуванні на вміст пестицидів. Для порівняння: 78 % конвенційної продукції містять певну залишкову кількість пестицидів, а в 5 % рівень пестицидів перевищує максимально допустимі норми.

Також варто відзначити, що ці дані відповідають результатам досліджень, проведених в Стендфорському університеті в 2012 р. За результатами цих досліджень органічну продукцію не можна назвати повністю чистою від пестицидів, так як їх залишкова кількість все-таки присутня в органічній їжі, хоча й імовірність цього на 30% менше. Дослідження також показали , що ризик виявити перевищення максимально допустимих норм пестицидів існує як в конвенційної, так і в органічної продукції.

Джерело: АПК-Информ 

ІА "Вголос": НОВИНИ