Про це повідомив в ефірі Радіо Свобода народний депутат Олександр Федієнко, член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони й розвідки від партії «Слуга народу».

Він саме з цим пов’язав мобілізаційні рейди ТЦК у громадські місця, що розпочалися на вихідних.

Нардеп заявив, що військове керівництво повинне нагадувати військовозобов’язаним про обов’язки.

 

«І Міністерство оборони, і Генеральний штаб, і взагалі військові повинні більше цивільним військовозобов’язаним громадянам України розповідати і казати, інформувати, що відбувається на війні, який там стан і так далі. Хто вирішив нагадати? У нас є проблема у тому, що у нас немає, можливо, ким поповнювати військові формування. Хлопці там третій рік на війні, вони теж хочуть сходити на концерт «Океану Ельзи», сходити до ресторанів», – заявив Олександр Федієнко.

Такі заходи необхідні, бо бойові підрозділи Сил оборони потребують доукомплектування. Однак на запитання, чи провалена мобілізація, Олександр Федієнко заявив, що це інформація з обмеженим доступом.

«Мобілізація не зупинялася, вона триває далі. Провалена чи не провалена – це інформація з обмеженим доступом, а кожен має право казати так, як йому завгодно. Я можу лише констатувати те, що наші бойові підрозділи, які зараз виконують свій обов’язок по захисту Батьківщини, потребують доукомплектування», – сказав депутат.

ІА "Вголос": НОВИНИ