Про це повідомив голова Зернового союзу Росії Аркадій Злочевський російському виданню «Настоящее время».
Він зізнався, що саме тому російський хліб такий неякісний і не смачний, зате дешевий.
«Це всього лише економічні міркування. Просто борошно роблять з так званої «помольної партії», яку можна замішати з різними інгредієнтами. У тому числі – з пшеницею 5-го класу», – повідомив він, уточнивши, що раніше це забороняли радянські нормативи, але тепер ГОСТу не обов’язково дотримуватися.
Такий хліб містить мало білка і є більш клейким. Аркадій Злочевський пояснив, що в такі умови хлібопекарів поставила держава, яка не контролює ціни на енергоресурси, затрати, необхідні для випікання хліба, його доставку, натомість контролює кінцеву ціну на виріб. А оскільки хліб – це «електоральний продукт», ціни на нього не дозволяють підвищувати. Якісний хліб, за його словами, коштував би вдвічі дорожче.
ІА "Вголос": НОВИНИ