Про це повідомляє пропагандистське видання РІА Новості.

«На тлі подій США, що відбуваються в Україні, і залежні від них держави активно вводять в обіг ядерну риторику. Намагаються уявити справу так, ніби наша країна готується завдати ударів із використанням зброї масового ураження. Вкотре доводиться пояснювати, що росія нікому застосуванням ядерної зброї не погрожує», – висловився Рябков.

Він зазначив, що у затвердженому указом путіна документі про основи державної політики росії в галузі ядерного стримування «чітко визначено умови її застосування».

Зокрема, пояснив заступник глави МЗС рф, Кремль залишає за собою право вдатися до використання ядерної зброї у разі «надходження достовірної інформації про старт балістичних ракет, що атакують територію Росії або її союзників».

Також таку відповідь країна-терорист може дати при «застосуванні ядерної чи інших видів зброї масового ураження по території рф та її союзників».

Крім того, кремль готовий застосувати ядерну зброю у разі «впливу противника на критично важливі державні або військові об'єкти, виведення яких з ладу призведе до зриву дій у відповідь ядерних сил», або якщо буде «агресія проти росії із застосуванням звичайної зброї, коли під загрозу поставлено саме існування держави».

Читайте на сайті ІА «Вголос»:

Сили ППО зранку збили вісім дронів-камікадзе

Зросла кількість жертв масованих ударів 10 жовтня

Окупанти атакували іранськими дронами Ладижинську ТЕС

ІА "Вголос": НОВИНИ