Про це повідомляють Інформаційні війська України.

Відповідне повідомлення на своїй сторінці у Facebook  адвокат Еміль Курбедінов.

«Правозахисник Емір-Усеїн Куку за час знаходження у в’язниці-СІЗО Сімферополя нарахував 10 смертей ув’язнених, яким вчасно не була надана медична допомога!», – повідомив Курбедінов.

Адвокат також розмістив на своїй сторінці пост, в якому йдеться, що сам Емір-Усеїн Куку потребує медичної допомоги.

«Емір розказав про життя в СІЗО. У нього флюс, при цьому меддопомогу не надають, потрібен рентген. …Також він розповів про психіатричну лікарню, де він проходив примусову експертизу. Тут навіть у туалеті працює відеоспостереження…», – зазначається в повідомленні.

Як відомо, Емір-Усеїн Куку обвинувачується російськими спецслужбами у так званій «справі Хізб ут-Тахрір» і перебуває під арештом з 11 лютого 2016 року. 8 грудня 2016 року його було відправлено на примусову психіатричну експертизу. Цього ж дня Київський районний «суд» Сімферополя прийняв рішення про продовження його арешту до 8 лютого 2017 року. Політв’язня повернули з психіатричної клініки в СІЗО 9 січня 2017 року. За повідомленнями правозахисників, за час перебування під вартою Куку принаймні двічі відвідував працівник ФСБ, який намагався завербувати його як таємного інформатора.

-

 

ІА "Вголос": НОВИНИ