За словами вчених, у них вийшов алкогольний напій міцністю 6%.
Тепер вони шукають бізнесменів, які погодилися б підключитися до продажів вина з дуріана.
Один з учасників проекту, Франсіска Таніасурі уточнила, що відштовхуючий запах, яким «славиться» дуріан, зникає в процесі бродіння, так що навіть ті, хто не любить цей фрукт, цілком можуть пити вино з нього.
Варто відзначити, що дуріан корисний для здоров'я, оскільки містить багато антиоксидантів, вітамінів В, С і Е, а також багатий залізом. Наприклад, в Малайзії листя дуріана використовуються навіть в лікувальних цілях.
Існують побоювання, що дуріан в поєднанні зі спиртним може призвести до зупинки серця. Лю Шаочюань, помічник професора з Національного університету Сінгапуру спростовує такі припущення. За словами вченого, шкоду здоров'ю можуть завдати сполуки сірки, які містяться у фрукті. Однак у вині, в процесі бродіння ці речовини практично зникають, так що турбуватися про них не має сенсу.
Для тих, хто все ж не ризикне спробувати дуріановое вино, вчені з Національного університету Сінгапуру також пропонують спробувати алкогольний напій з більш звичного фрукта - папайї. Вже протягом кількох років здійснюється випуск цієї продукції та вчені розраховують, що вона також незабаром стане популярною серед покупців.
Джерело: АПК-ІнформІА "Вголос": НОВИНИ