Про це повідомила Служба безпеки України.

Так, у Черкасах «по гарячих слідах» затримали 18-річного студента місцевого коледжу, що на замовлення з РФ підпалив військовий позашляховик за допомогою легкозаймистої суміші.

Розраховуючи отримати грошову «винагороду», молодик зафіксував загоряння на камеру свого телефону та відправив відеозвіт російському куратору.

Однак обіцяних «легких грошей» від окупантів він так і не дочекався. Замість цього фігурант отримав підозру від слідчих Служби безпеки за ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період).

Наразі зловмисник під вартою. Йому загрожує до 8 років тюрми.

У Тернополі співробітники СБУ та Нацполіції затримали ще двох підпалювачів, місцевих жителів. Обидва чоловіки шукали швидкого заробітку у Телеграм-каналах, де на них вийшов представник російських спецслужб.

 «Для дестабілізації суспільно-політичної обстановки у західному регіоні ворог пообіцяв паліям гроші в обмін на серію підпалів. Утім обіцяних грошей вони не дочекалися, оскільки правоохоронці затримали обох зловмисників «по гарячих слідах» після першого підпалу. У них вилучено мобільні телефони, які вони використовували у підривній діяльності на користь рф», - йдеться у повідомленні.

Обом фігурантам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 114-1 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань в особливий період, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Вони перебувають під вартою. Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ