[media=125244,125246,125249,125251,125253,125255,125257,125259,125261,125264,125266]
Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».
Такий захід у центрі Львова відбувається вперше. На ярмарку готують бограч, нарізають і пригощають сирами, ковбасами, солодкою випічкою. Відвідувачі ярмарку можуть скуштувати усі ці смаколики, а також придбати те, що найбільше припало до душі.
На ярмарку предсталено різноманітні страви та продукти – ковбаси, закрутки, бринза та інші сири, м’ясо і молоко, меди та варення, випічка та хліб, банош та бограч, а також органічна продукція.
На ярмарку свою продукцію представляють Мостиський, Кам'янко-Бузький та Радехівський райони. Спеціальні гості з Хорватії готують барана на вертелі. Мостиський район вразив особливостями колориту місцевої кухні і пригощав мачкою і пирогом з гречкою.
Атмосферу свята підтримують творчі колективи Львівщини. А майстри та майстрині народних ремесел проводять майстер-класи.
Організовано живий куток із кроликами та свинками, де діти зможуть погратися з тваринами.
Директор департаменту агропромислового розвитку Львівської обласної державної адміністрації Наталія Хмиз розповідає: «Понад двадцять кращих виробників Львівщини мають змогу представити свою продукцію, показати споживачам, львів’янам та гостям міста, та самі відчути для себе користь від цієї події. Здається, що всі виробники задоволені і думаю, що протягом чотирьох днів будуть теж фінансово збагачені».
До цього ярмарок мандрував Мостиським, Перемишлянським та Городоцьким районами області.
«Ми нині протестуємо (ярмарок – ред.), все найкраще врахуємо і будемо виходити на систематичність цих заходів. Вони важливі для виробників», – відповідає Наталія Хмиз на питання, чи варто зробити такий ярмарок традиційним.
У подвір’ї Палацу мистецтв пригощатимуть ще завтра і
післязавтра.
ІА "Вголос": НОВИНИ