Це пов'язано з тим, що використання мобільних пристроїв уночі порушує роботу внутрішнього біологічного годинника і в результаті підвищує ризик психічних розладів, повідомляє Independent.

У дослідженні психологів взяли участь понад 90 тисяч осіб у віці від 37 до 73 років. Учені контролювали рівень активності кожного з учасників експерименту за допомогою датчиків на зап'ясті, які вони носили протягом семи днів.

За допомогою спеціальних пристроїв дослідники вимірювали ступінь порушення біологічного годинника учасників дослідження і в результаті з'ясували, що у тих людей, які вели активне життя вночі, відзначалося сильніше порушення внутрішнього годинника в порівнянні з людьми з більш природною денною активністю.

У свою чергу, порушення роботи біологічного годинника людини вчені пов'язали з ризиком розвитку серйозних проблем з психічним здоров'ям. За даними авторів дослідження, результати є попередженням для сучасного суспільства і нагадуванням про те, що віддалення від життя по природним ритмам робить негативний вплив на роботу всього організму, а також на психоемоційний стан людини.

Крім того, вчені встановили зв'язок між порушеннями роботи біологічного годинника і відчуттям самотності, нестабільним настроєм і почуттям власної неповноцінності. За даними фахівців, люди, які порушили роботу біологічного годинника використанням смартфонів в нічний час доби в результаті відчувають себе нещасними і самотніми.

ІА "Вголос": НОВИНИ