Із відповідним закликом виступили президенти України, Польщі та Литви. Володимир Зеленський, Анджей Дуда та Гітанас Наусєда сьогодні зустрілися на саміті в форматі «Люблінського трикутника».

Про це інформує пресслужба Офісу президента.

Глави Польщі та Литви наголосили, що визнання відновлення незалежної України 30-років тому стало важливою віхою на шляху до возз’єднання Європи. Дуда та Наусєда підтвердили відданість в подальшому розвитку стратегічного партнерства з Україною.

Також президенти підтримали членство нашої держави в НАТО та Європейському Союзі. Вони висловили солідарність у зв’язку зі штучно створеною міграційною кризою на польсько-білоруському та литовсько-білоруському кордонах.

Україна, Литва та Польща повинні об’єднатися, щоб спільно протидіяти цій кризі. Гібридна атака несе загрозу безпеці всієї Європи.

Наусєда, Дуда і Зеленський звернулися до міжнародного співтовариства із закликом посилити санкції проти країни-агресорки. Президенти звернулися і до Кремля з вимогою відвести російських військових від українських кордонів та з тимчасово окупованих територій.

Як писав «Вголос», президент Польщі зробив важливу заяву щодо Путіна та його ультиматуму НАТО. Дуда закликав переглянути історію та в жодному випадку не погоджуватися на ультиматуми від Росії.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ