Про це повідомляють у Telegram керівника Офісу президента України Андрія Єрмака та уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця.

«Ще 9 наших дітей повертаються додому у рамках ініціативи президента України Bring Kids Back UA. Вік дітей - від 13 до 17 років», - повідомив Єрмак.

Серед повернутих - двоє дітей, що були вихованцями «Олешківського дитячого будинку-інтернату» у Херсонській області. Заклад був депортований окупаційною владою до Росії.

За словами керівника ОП, діти з інвалідністю піддавалися множинним переміщенням до того, як опинилися на території нині окупованого Скадовська, звідки вже їх чекала довга дорога додому.

Як розповів Лубінець, повернуті українці не лише з Херсонської, а й з Запорізької, Донецької, Луганської областей та Криму. Деякі з них мають інвалідність та тяжкі захворювання.

«Один із хлопців, який сьогодні повернувся на рідну землю, втратив тата, який захищав Україну під час російського вторгнення. Дехто з дітей - нарешті за тривалий час обійме рідних, які віддано несуть службу в різних структурах України. Дехто - повернувся до дідуся з бабусею, адже саме вони можуть подарувати щасливе дитинство на рідній землі», - зазначив омбудсмен.

ІА "Вголос": НОВИНИ