Про це повідомляє пресслужба українського МЗС.

«У відповідь на такий недружній акт Україна заявляє про розрив дипломатичних відносин із Корейською Народною Демократичною Республікою. Політичні та економічні контакти з КНДР не здійснюються через накладені на цю країну міжнародні санкції», — йдеться у повідомленні спікера МЗС Олега Ніколенка у Facebook

МЗС розглядає це рішення КНДР як спробу підірвати суверенітет та територіальну цілісність України з боку Пхеньяну, грубе порушення Конституції України, Статуту ООН та основоположних норм та принципів міжнародного права.

«Визнання північнокорейським режимом «суб'єктності» російських окупаційних режимів у Донецькій та Луганщині нікчемне, не матиме юридичних наслідків і не змінить міжнародно-визнаних кордонів України», - додали в міністерстві.

Також голова українського зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба заявив, що звернення росії до КНДР щодо підтримки легітимізації силового захоплення частини української території говорить більше про токсичність москви, аніж Пхеньяна.

" У росії більше не залишилося союзників у світі, крім країн, які залежать від неї фінансово та політично, а рівень ізоляції рф скоро сягатиме рівня ізоляції КНДР. Україна й надалі максимально жорстко реагуватиме на посягання на її суверенітет та територіальну цілісність", — наголосив Кулеба.

Читайте також:

Секретар РНБО назвав умову для закінчення бойових дій на території України

Ракетний удар по Запоріжжю: під завалами можуть бути люди

Єврокомісія частково поступилася росії в питанні транзиту до Калінінграда

ІА "Вголос": НОВИНИ