Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

"Українські сили нещодавно відновили втрачені позиції на південний схід від Покровська на тлі триваючих тактичних успіхів Росії в цьому районі", - йдеться у повідомленні.

Кадри з геолокацією, які були опубліковані в понеділок, 2 вересня, свідчать про те, що українські воїни "відновили позиції на південному заході Новогродівки (південно-східніше Покровська).

Російські загарбники нещодавно просунулися на Сіверському напрямку. Геолокаційні кадри, опубліковані 2 вересня, показують, що війська РФ просунулися в полі на північ від Білогорівки.

Російський «воєнкор» стверджував, що війська РФ просунулися вздовж залізничної колії поблизу Виїмки та в межах південної частини Переїзного, але в ISW не знайшли візуального підтвердження.

Російські загарбники також продовжували атаки поблизу Верхньокам’янського та Роздолівки 1 і 2 вересня.

Війська РФ нещодавно просунулися поблизу Часового Яру. Геолокаційні кадри, опубліковані 1 і 2 вересня, показують, що окупанти незначно просунулися в межах Жовтневого мікрорайону та в східній частині Калинівці.

Російський блогер стверджував, що війська РФ також просунулися на північно-східній околиці Калинівки, але в ISW не знайшли підтвердження.

Війська РФ також продовжували атаки біля Майського, Маркового, Кліщіївки та Андріївки 1 і 2 вересня.

Російські «воєнкори» стверджували, що путінські війська просунулися на південно-східну околицю Торецька, хоча в ISW не спостерігали візуального підтвердження цих тверджень.

Бої тривали під Торецьком, біля Нелипівки, Романівки та Щербинівки 1 і 2 вересня.

Глава Міноборони РФ Андрій Бєлоусов розповідав про захоплення Північного (на схід від Торецька), проте експерти ISW продовжують оцінювати, що війська РФ ще не просунулися до північно-східної частини Північного.

ІА "Вголос": НОВИНИ