Нові сорти є насправді добре забутими старими – до 16 століття морква була зазвичай жовтого або фіолетового кольору, пише MEDdaily з посиланням на The Daily Mail

Нові сорти моркви вивели для того, щоб покупці змогли урізноманітнити свої корисні салати.

Зараз супермаркети сподіваються, що настільки незвичайна і різнобарвна морква приверне увагу дітей.

Морква різних кольорів також відрізняється за смаком. Так, білі та жовті сорти трохи солодші, ніж помаранчеві коренеплоди, і навіть краще хрумтять.

Що стосується нового варіанту брокколі, крім більш привабливого смаку, вона «заряджена» хімічною сполукою, що рятує від раку і проблем з серцем (у ній в три рази більше глюкорафаніну). Цю сполуку, правда, у меншій концентрації можна також знайти в кольоровій і брюссельській капусті.

ІА "Вголос": НОВИНИ