Представник ісландських органів охорони здоров'я Хельги Хельгасон пояснив журналістам, що причиною стала відсутність ліцензії у китобійної компанії, що виробляє сировину.
Нагадаємо, Ісландська пивоварна компанія Steojar спільно з китобійної фірмою Hvalur спеціально до місцевого зимового фестивалю випустили пиво міцністю 5,2% з екстрактом китового м'яса.
Компанія заявила, що «китовий» напій корисний для здоров'я, так як м'ясо цих ссавців містить багато білка, мало жиру і зовсім не містить цукру.
Китова борошно виробляється як побічний продукт із залишків м'яса після витоплення китового жиру. Її перевага - у високому вмісті білка при низькому вмісті жиру.
Чутки про виробництво «китового пива» викликали протести серед захисників тварин у всьому світі.
Джерело: Euromag
ІА "Вголос": НОВИНИ