Про це на телеканалі «Україна 24» розповів речник МВС Артем Шевченко.

«Ще не дійшли ніяких висновків, розслідування триває, підозри ще нікому не висунуті. З нових даних єдине, що можна сказати, - що судово-медичні експерти повідомили слідству, що в організмі загиблого, крім невеликої дози алкоголю, є така речовина, як метадон», - сказав Шевченко.

Як зазначається, за його словами, коли саме метадон потрапив в організм, і як це могло безпосередньо вплинути на смерть потерпілого, «буде встановлюватися після глибоких досліджень».

Першою про виявлений смертельний наркотик у крові Полякова повідомила народна депутатка України Галина Янченко.

“Смерть Антона Полякова настала внаслідок реакції алкоголю і метадону (напівсинтетичний наркотичний препарат, заборонений у всіх країнах світу поруч із кодеїном і декстрометорфаном через високу смертність і наркоманію). За моєю інформацією, це показала токсикологія”, – написала вона у соцмережі.

Тим часом депутати у Раді відкрито обговорюють засоби безпеки, які можуть запобігти їх навмисному отруєнню. Про це свідчить оприлюднена переписка у смартфонах. Зокрема, деякі із них вважають, що питну воду тепер найбезпечніше купувати у магазинах. А воду для чаю чи кави треба набирати із крану і не відходити від чайника, поки той не закипить.

Як повідомлялося, вночі 8 жовтня у Дніпровському районі Києва виявили мертвим народного депутата Антона Полякова. Попередньо правоохоронці встановили, що чоловіку стало зле у таксі, його намагалися реанімувати лікарі «швидкої», але констатували смерть.

Антон Поляков - підприємець із Чернігова. У Верховну Раду пройшов за списком партії «Слуга народу». Очолював підкомітет з питань дотримання антикорупційного законодавства у сфері реформування оборонно-промислового комплексу Комітету Верховної Ради з питань антикорупційної політики.

ІА "Вголос": НОВИНИ