Остін наголосив, що передав міністрові оборони Росії Сергію Шойгу попередження про можливі наслідки такого кроку. Про це Остін заявив в інтерв’ю CNN.

«Путіна ніщо не стримує. Як він ухвалив безвідповідальне рішення про вторгнення в Україну, так він може ухвалити й ще одне рішення. Але зараз я не бачу нічого, що б дало мені підстави вважати, що він ухвалив таке рішення», – сказав він.

Остін розповів, що в приватних розмовах із Сергієм Шойгу застерігав не «йти цим шляхом і не поводитися так безвідповідально».

Він повторив, що анексія Росією території України є «незаконною», а погрози Путіна застосувати ядерну зброю – «безвідповідальними».

Як писав «Вголос», українські прикордонники звернулися до росіян, які вже мобілізовані або будуть призвані для війни проти України найближчим часом.

Також додамо, на кордоні правоохоронці затримали очільника Києво-Печерської Лаври Павла Лєбєдя, більш відомого як митрополит Павло. Він намагався вивезти за кордон дороговартісне церковне майно, зокрема цінні ікони.

ІА "Вголос": НОВИНИ