Про це йдеться в даних Державної служби статистики, передають Українські Новини.

При цьому в Херсонській області середні ціни на свинину зафіксовані Держстатом на рівні 106,04 гривні/кг, а в Тернопільській області - 88,38 гривні/кг.

Ціни на курятину в тушках підвищились на 7%, або на 3 гривні до 46,57 гривні/кг.

На яловичину ціни за місяць і 10 днів підвищилися на 5%, або на 5 гривень до 104,84 гривні/кг, при цьому в Закарпатській області зафіксована ціна 88,73 гривні/кг, а у столиці ціна досягає 123,86 гривні/кг.

На сало свиняче ціни підвищилися на 8,73%, або на 3,7 гривні до 45,69 гривні/кг, при цьому в Тернопільській області зафіксована ціна 28,46 гривні/кг, а в столиці - 90,46 гривні/кг.

Також з 30 травня по 10 липня середньозважені ціни на картоплю зросли на 3,85%, або на 0,34 гривні до 9,17 гривні/кг.

Ціни на капусту підвищилися на 67% до 15,80 гривні/кг; морква - на 20,6% до 14,23 гривні/кг.

Ціни на цибулю підвищилися на 17,7% до 11,04 гривні/кг, буряк - на 20% до 7,66 гривні/кг.

Також на цьому тижні в Україну почали завозити моркву з ЄС через гостру нестачу пропозиції власної ранньої моркви. Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

Експерти відзначили, що причина подорожчання моркви в тому, що багато виробників скоротили виробничі площі під моркву через незадовільні фінансові результати попереднього сезону, до того ж, дощова погода перешкоджає збиранню врожаю.

Сьогодні у Львові на майданчику ОРСП «Шувар» - найбільшого в Західному регіоні оптового ринку України пропозиція ранньої моркви дуже обмежена, а ціни на продукцію зросли до 9-10 грн/кг (0,3-0, 34 EUR/кг), мита морква врожаю 2016 виробництва Голландії та Польщі пропонується на «Шуварі» по 12-13 грн/кг (0,41-0,44 EUR кг) і попит на неї надзвичайно високий.

Ціни на вітчизняну ранню моркву на оптовому ринку «Нежданий» в Херсонській області сьогодні вже зросли до 9-12 грн/кг (0,3-0,41 EUR/кг). Фермери Південних регіонів погоджуються продавати моркву з поля дешевше 8-10 грн/кг (0,27-0,34 EUR/кг).

Останній раз така ситуація спостерігалася в червні 2015 року, коли рання морква в Україні коштувала близько 11-13 грн/кг (0,45-0,53 EUR/кг), тоді також спостерігалося скорочення виробництва, але вже в серпні ціни на продукцію впали до 5 грн/кг (0,21 EUR/кг). У середині липня 2016 оптові ціни на українську моркву були майже в 2,5 рази нижче.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ