Про це інформує пресслужба НАБУ.

«В ході перевірки Національним бюро інформації про можливе надання неправомірної вигоди службовим особам міжнародних організацій детективи викрили схему протиправного переміщення через державний кордон військовозобов’язаних чоловіків-громадян України».

За $3 тис. організатори схеми пропонували втекти за кордон на автівці з дипломатичними номерами за підробленими документами ООН. Фактично ж українців переправяли до Молдови на транзитній ділянці траси «Одеса-Рені» за підробленими паспортами та номерами машин.

Задіяному у схемі молдованину повідомили про підозру у вчиненні злочину, кваліфікованого за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, що з початку березня для перетину кордону військовозобов’язаними прикордонників намагалися підкупити 76 разів, при цьому суми запропонованого «винагородження» за незаконний дозвіл покинути країну різняться.

Як писав «Вголос», російські загарбники обстріляли з території рф прикордонні райони Чернігівської та Сумської областей.

Додамо, україни воїни застосували безпілотні літальні апарати та виявили ворожі установки «Град» на Сєвєродонецькому напрямку.
 
 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ