Нещодавно в Україні завершили перший етап реформи харчування школярів: кількість хліба вирішили зменшити, м'яса – збільшити. Про це інформує пресслужба Міністерства освіти.

У всіх регіонах нашої держави триває реформа шкільного харчування, що має на меті створення належних умов для безпечного харчування в закладах освіти, запровадження культури здорового харчування.

Відбулося оновлення нормативної бази, що стало завершенням першого етапу цієї реформи.

Наголос під час організації харчування ставлять на зниження рівня спожитого цукру. Його планують обмежити на рівні не більше ніж 10 грамів на 100 грамів/мілілітрів харчового продукту.

Які зміни при формуванні шкільного меню запрацюють із 1 вересня 2021 року:

Раніше Вголос повідомляв:

ІА "Вголос": НОВИНИ