ЛЬВІВ, 18 СЕРПНЯ, PRESSTIME.COM.UA. — Серед м’ясопродуктів, які ввозять в Україну, найпопулярнішими є сало і печінка.

Про це повідомив державний інспектор ветеринарної медицини у Львівській області Богдан Куртяк.

«Завозиться багато сала, багато печінки. Дуже багато реалізується внутрішніх органів», — сказав він.

За його словами, свіжого м’яса в Україну майже не імпортують. «Імпорт в основному йде в переробку», — додав Куртяк, пояснивши, що на цій сировині працює більшість цехів з виробництва ковбасних виробів.

«Багато імпорту — це не саме м’ясо, а сировина для м’ясопереробних підприємств, тобто те, що йде на ковбаси. Крім того, м’ясо морожене, яке за смаковими якостями зовсім не те, що охолоджене», — відзначив експерт Асоціації «Укрм’ясопродукт» Олександр Руденко.

ІА "Вголос": НОВИНИ