Екснародна депутатка Ірина Фаріон наголосила на важливості збереження та розвитку державних інституцій в умовах війни, в якій Україна перебуває вже восьмий рік. 

Про це вона розповіла під час прямого етеру “Говорить Великий Львів” на телеканалі NTA.

Ірина Фаріон вбачає лише в патріотично-політичному вихованні суспільства – можливість виходу з кризи державних інституцій країни. Вона пригадала часи Майдану та розповіла про політичні технології, які використовувались задля дестабілізації суспільства та до чого вони привели.

“На Майдані була популярна думка, що політикам там не місце. Офісу Януковича була вигідна така позиція. Вона закорінилася серед суспільства й досі, але це не більше ніж політична технологія. Цікаво, що ті, хто найбільше кричав про “Майдан без політики”, першими в політику і потрапили. Насправді ж, якщо в країні немає політичного структурування - це свідчить про політичну незрілість цієї країни. Тому в будь-якому суспільному процесі присутня й політика, однак питання в тому яка вона”, - пояснила Ірина Фаріон.

Саме тому представниця політсили “Свобода” знайшла закономірність між вищезгаданою політтехнологією та обранням українцями в президенти людину без жодного політичного досвіду. Однак, на її думку, це була помилкова стратегія для українців.

“Люди у 2019 році завели на найважливішу в країні посаду - асистемну людину, яка не розбирається в політиці. Його поведінка на цій посаді - впливає на кожну людину. Тому не дивно, що від українців він отримав величезну відповідальність, а втримати її не може. Ми врятуємо державу, як за часів Майдану, якщо всі між собою знайдемо точки доторку і врятуємо державні інституції: і президента, і парламенту, уряду та інші,” - переконує Ірина Фаріон.

ІА "Вголос": НОВИНИ