Як повідомляє The Daily mail, про це застерігають вчені з Університету Роджерс.
Науковці кажуть, що червона риба, яку використовують для суші, містить кислоту омега-3, яка в цілому позитивно впливає на організм людини, виводячи з нього холестерин.
Поряд з цим, червона риба містить також і метилртуть – токсичну речовину, яка здатна накопичуватися в організмі і викликати серйозні серцево-судинні захворювання. Крім того, сполука може викликати хворобу Мінамата.
Через накопичення метилртуті людина починає страждати від порушення моторики, парестезії в кінцівках, ослаблення зору і слуху, а в тяжких випадках – параліч і порушення свідомості, які можуть закінчитися фатально.
Вчені також не радять часто їсти червону рибу вагітним жінкам. Оскільки метилртуть може уразити нервову систему їхньої дитини ще в утробі. Експерти радять їсти не більше 2 стейків з червоної риби на тиждень, щоб вберегтися від серйозних наслідків.
Джерело: ТСН
ІА "Вголос": НОВИНИ