Скандал з В'ячеславом Соломкою спалахнув минулого листопада. Ведучий оприлюднив у тіктоку відео, в якому порівнював нібито тоукраїнські слова та вислови з російськими аналогами. Втім, більшу частину цих слів ведучий вигадав сам: «залупівка – бабочка», «яйко-сподівайко – киндер-сюрприз», «цюцюрковий злодіяка – онанист», «пістрюн – член».

Після обурення у соціальних мережах представники телеканалу «Київ» заявили, що ЗМІ не має стосунку до появи цих відео. Їх створення та публікація у соціальних мережах - ініціатива виключно самого ведучого. Також, за словами представників телеканалу «Київ», В'ячеслав Соломка публічно вибачився за скоєне на своїй сторінці в фейсбуці. Проте журналістам не вдалось знайти публікації з вибаченнями у відкритому доступі. 


Як повідомляє видання «Детектор Медіа» з посиланням на пресслужбу телеканалу «Київ»,  Соломка повернувся в ефір іще взимку, до середини літа поточного року ведучий вів ранковий випуск ньюзруму, але пізніше був переведений на інший слот. Замість нього ранкову програму ведуть Сергій Одаренко та Марина Зедерко.

ІА "Вголос": НОВИНИ