Про це пише «4mama».
Багато хто недолюблює редьку через специфічний смак, проте користь від цього продукту затьмарює будь-які недоліки. У ній міститься фосфор, магній, йод і кальцій. І цих мінералів тут набагато більше, ніж у будь-якому іншому овочі.
Крім того, редька насичена вітамінами групи B, містить пантотенову кислоту і каротин. Завдяки вітамінному складу, вона є антибактеріальним овочем, тож ефективно бореться із вірусами та бактеріями в організмі.
Гіркий смак редьці забезпечують гірчичні масла. Потрапляючи в організм людини, вони сприяють слиновиділенню і покращують роботу шлунково-кишкового тракту.
А ще редька - жовчогінний продукт. Її варто додати в раціон людям із проблемами печінки і нирок.
Редька незамінна для тих, хто хоче схуднути. Вона сприяє нормалізації рівня холестерину і багата на клітковину.
Редьку краще додавати у салати та інші страви. Так її гіркий смак буде менш помітним. Однак захоплюватися цим овочем не варто.
Продукт не варто вживати людям із виразкою шлунка, гастритом і серцевими захворюваннями. Крім того, після її вживання можуть виникнути газоутворення у шлунково-кишковому тракті.
ІА "Вголос": НОВИНИ