Дієтологи назвали найкориснішу кашу, яка є справжнім джерелом вітамінів, мікроелементів та поживних речовин. Це улюблена багатьма українцями гречка, без якої не обходиться жодна «карантинна закупівля».

І хоча гречка досить калорійна (310 ккал на 100 г), некорисних, «легкозасвоюваних» вуглеводів в ній небагато. А ось клітковини навпаки - достатньо. Саме тому при вживанні гречки рівень обміну речовин підвищується, а рівень цукру в крові зростає дуже незначно.

Багата гречка білками, що містять велику кількість незамінних амінокислот, а по своєму білкового вмісту вона цілком порівнянна з м'ясом. Жири, що містяться в крупі, здебільшого поліненасичені - вони з успіхом знижують рівень холестерину і покращують жировий обмін.

Експерти називають гречку чемпіоном за наявності в ній корисних речовин. До її складу входять вітаміни: А, В1, В2, В3, В6, В9, Е, Н, PP і холін. Каша також багата на мікроелементи: залізо, калій, кальцій, кремній і магній та на багато інших.

Дієтологи відзначили такі корисні для організму людини властивості гречки:

ІА "Вголос": НОВИНИ