Військовий експерт висловив сумніви, що росіяни зможуть завдати прямого удару по самому атомному реактору, а саме ВВЕР (водо-водяний енергетичний реактор). Ці реактори від самого початку будували у такий спосіб, щоб вони могли витримати прямий удар ракетою.

Малоймовірно, що вони здійснять саме такий удар. Некоректно казати, що це призведе до викиду радіації, тобто до вибуху самого реактора. Чи можуть вдарити по підстанціях? Можуть. Чи може відбутись заглушення реактора, як відповідь на те, що енергії немає куди діватись? Так, – підкреслив Черник.

Світ, на думку військового експерта, на подібні дії росіян ніяк не відреагує. Захоплення окупантами Запорізької АЕС та підриву Каховської ГЕС викликало лише стурбованість і не більше.

Для захисту української енергетики Україні потрібно мінімум десяток батарей Patriot, тобто 40 пускових установок. Черник наголосив, що немає жодної номенклатури озброєння росіян, яке б Україна не збила.

Тим часом Китай на Радбезі ООН закликав Росію відмовитись від подібних атак. Однак Зеленський також раніше повідомив, що країна-агресорка за допомогою китайських супутників фотографує українські АЕС.