Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

 

Хоч Бюро не повідомило про кого йде мова, але з контексту зрозуміло, що йдеться про Сергія Гнезділова.

За даними ДБР, військовослужбовець 56 окремої мотопіхотної бригади самовільно залишив військову частину і повідомив про це через соцмережі 21 вересня.

А вже 23 вересня 2024 року Донецька спецпрокуратура у сфері оборони Східного регіону за фактом публікацій у медіа відкрила провадження щодо дезертирства військовослужбовця та доручила розслідування Бюро.

Згодом у бригаді Гнезділова також призначили службове розслідування. За його результатами було з'ясовано, що військовий «вчинив дії, які містять ознаки кримінального правопорушення».

Також встановлено, що на початку вересня військовий був направлений до госпіталю для медогляду ВЛК. Але він обстеження не проходив та в медзакладі не перебував. Після визначеного терміну ВЛК до місця несення служби не повернувся та впродовж двох тижнів фактично переховувався від правоохоронців.

Варто зауважити, що у себе у Facebook Гнезділов також написав про затримання.

СЗЧ - порушення, яке передбачає відповідальність за статтею 407 Кримінального кодексу України. Покарання може включати тримання у дисциплінарному батальйоні до двох років або позбавлення волі до трьох років.

ІА "Вголос": НОВИНИ