У своєму недавньому розслідуванні журналісти hromadske показали, як живе власник скандально відомого telegram-каналу «Джокер», який опікується Офісом президента. Елітні автомобілі та безперешкодний виїзд з України, проживання у дорогих готелях та, звичайно, жодної війни та мобілізації.

Роман Кравець, використовуючи свій telegram-канал “Джокер”, продовжує займатися шантажем українського бізнесу, компаній та окремих осіб. Про це у своєму telegram-каналі пише екс-нардеп Ігор Мосійчук, який також записав сьогодні відеозвернення.

«Адмін краденого тг-каналу «Джокер», аферист, шантажист і просто ху..ос… Роман Кравець вирішив на пару з контробандистом Сеяром Куршутовим мене пошантажувати для чого атакують власника компанії «Арбер», де працює моя дорога теща!», – пише Ігор Мосійчук, додаючи, що у шантажиста нічого не вийде, а сам Роман Кравець незабаром оселився у Лук’янівському СІЗО.

Також екс-нардеп зазначає, що вже поспілкувався з керівництвом Бюро економічної безпеки (БЕБ), де його запевнили, що вони не хлопчики на виклик Романа Кравця. Але щойно у ЗМІ з’являтиметься інформація щодо керівництва БЕБ, а саме Ткачука, який вчинив криваву ДТП, збивши молоду дівчину та залишивши її без ніг, намагаючись її «вирішувати», одразу з’являється Кравець з піаром Ткачука та компанії.

Минулого місяця Мосійчук опублікував пост про те, що після від’їзду Держсекретаря США Ентоні Блінкена Офіс президента дав завдання главам фракції «Слуга народу» почистити списки різних сумнівних елементів.

«Під цю ж чистку потрапляє табурет Офісу – 153-й номер у списках Слуг народу, адмін ТГ-каналу «Джокер» Роман Кравець.

Нагадаємо, американська тютюнова компанія Philip Morris International (PMI) поскаржилася уряду США про накладення персональних санкцій на власника телеграм-каналу «Джокер», «Слугу народу» Романа Кравця та представників кількох правоохоронних структур, задіяних у схемі з рейдерства компанії, які системно перешкоджають підприємницькій діяльності бізнесу та ображають багаторічну репутацію міжнародної компанії.

Місяць тому журналісти OBOZ.UA також писали про те, що після низки розслідувань авторитетних українських ЗМІ,  hromadske,  ТСН та інших про розкішне життя 30-річного Кравця, який ніде не працює і при цьому веде розкішний спосіб життя, а також регулярно виїжджає за кордон, навіть під час війни він різко зник з радарів.

«Здавалося, ця історія вже себе вичерпала. Але нещодавно Кравець знову повернувся до старого ремесла – чергового «викриття» українського бізнесу на замовлення. Методи ті ж таки, схоже, ще довго не втратять актуальності. Гроші певно закінчилися так життя в Іспанії дороге для даного персонажа.

Як відомо, гроші мають властивість закінчуватися, а іншого заробітку у Кравця просто немає. При цьому він навіть не соромиться писати вартість своїх послуг прямо в описі каналу Джокер. Кравець зазначив, що реклама коштує від $67 500, стоп на публікацію від $489 000, а видалення публікації від $33 600», – пишуть журналісти.

Цього разу метою «Джокера» стали власники компаній X-park-Юрій Зозуля та Паріматч Едуард Швіндлерман.

Як розповів у коментарі OBOZ.UA Юрій Зозуля компанія проти бізнесу скоординована та масована, триває понад рік і складається з кількох етапів.

Першим про X-park пише «Джокер», звинувачуючи Зозулю в тому, що він використовує землю не за цільовим призначенням та з порушенням законодавства. Аналогічно сталося і з компанією Париматч, їх звинуватили у роботі на Росії та несплаті податків.

Журналісти також нагадують про шантаж з боку Романа Кравця таких компаній у т.ч. як сервіс замовлення таксі Uklon та інших.

Масштаби здирництва стали настільки великими, що раніше невідомому Роману Кравцю присвятили окрему сторінку на Вікіпедії кількома мовами.

Можливо вітчизняні та міжнародні компанії, а також фізичні особи, які стали жертвами медіа-атаки та шантажу Романа Кравця, доведуть його справу до СІЗО. Але поки він друг «Офісу президента», і покривається окремими персонажами, які вбивали кадировців, то можна не сподіватися на справедливу реакцію від силовиків.

ІА "Вголос": НОВИНИ