Про це заявив під час брифінгу директор департаменту міської мобільності Олег Забарило.

За його словами, 50-річний водій вже три роки працює у «Львівелектротрансі». Щорічно усі водії громадського транспорту проходять медичні огляди, під час яких роблять аналіз на вміст наркотичних речовин. Саме такий медогляд цей водій востаннє проходив у червні. Крім цього, перед початком робочої зміни о 14:00 водій пройшов перевірку на тверезість.

Наразі слідство встановлює які саме речовини та в яких обсягах вживав затриманий. Медичні експерти повинні встановити, чи вживав водій наркотики саме у день ДТП чи напередодні.

« Водій відбув кілька рейсів, а орієнтовно з 17:00 до 18:00 він мав обідню перерву. Момент ДТП це був перший виїзд після завершення обідньої перерви. Очевидно, саме під час обіду водій опинився у стані сп’яніння», — розповіли у міські раді.

Чоловіка затримала поліція. Крім водія відповідальність також несуть керівник маршруту та керівник відповідного депо. Щонайменше, усім, хто повинен контролювати відповідні процеси, можуть виписати догани.

Нагадаємо, 23 жовтня водій трамвая №3 наїхав на 44-річну жінку та її онука, які переходили колію на пішохідному переході. Жінку в тяжкому стані, з серйозними травмами, доставили до реанімації лікарні Святого Луки. Згодом, правоохоронці повідомили, що водій трамвая перебував у стані алкогольного та наркотичного сп’яніння.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ