Як повідомляє Генштаб ЗСУ, оперативна обстановка суттєвих змін не зазнала.

Захисники України надійно утримують рубежі оборони, зосередивши головні зусилля довкола стратегічно важливих міст - Києва, Чернігова, Харкова, Маріуполя, Миколаєва, та змушують ворога відмовитися від продовження наступу.

Ворожа розвідка дійшла до висновку, що через сильний спротив українців, встановити проросійську владу на тимчасово підконтрольних окупантам територіях є неможливим.

Ворог не припиняє завдавати ракетно-бомбові удари по об’єктах військової та цивільної інфраструктури.

Генштаб нагадує, що російські війська продовжують зазнавати значних втрат. У тимчасово окупованому Криму окремі підрозділи морської піхоти втратили до 90 відсотків особового складу, резервів для відновлення втрат немає.

У деяких підрозділах рф, понад 20 осіб написали рапорти про відмову брати участь у війні проти України.

Зазначається, що в Луганську обласну лікарню щодня прибувають рефрижератори з вантажем «200». Це тіла солдат 2-го армійського корпусу, який має значні втрати. Біля райвиконкомів вишикувались черги родичів загиблих за довідками по смерть

Генеральний Штаб ЗСУ закликає зберігати спокій і віру в Збройні Сили України!

Нагадаємо, з початку прямого повномасштабного вторгнення рф в Україну, ЗСУ зуміли знищити понад 10 вищих російських командирів, серед яких не менш як шість генералів.

ІА "Вголос": НОВИНИ