Відомо, що такі дії європейських країн страшенно не подобаються росії, яка однією з причин нападу на Україну назвала небажання межувати з країнами НАТО.

«Вголос» поспілкувався з колишнім консулом України в Санкт-Петербурзі Володимиром Гулимою, який спрогнозував подальші дії росії у відповідь на рішення Фінляндії та Швеції.

«Росіяни казитимуться та проводитимуть якісь провокації. Звісно, вони не вторгнуться в ці країни. І поки Швеція та Фінляндія є кандидатами, отже не можуть застосувати 5 статтю, яка передбачає колективну оборону. Але договором передбачено, що інші країни НАТО надають повний обсяг гарантій країнам, які до них приєднуються. Але провокацій слід очікувати», - каже ексконсул.

Натомість за його словами, росія відіграється на Україні. Нам слід очікувати потужних обстрілів. Понад те, збільшення ракетних атак з боку росіян в Україну по цивільних об’єктах, свідчить про те, що росія намагається залякати і європейців.

Натомість в самій росії, в Санкт-Петербурзі всі будуть мовчати.

«Вони там всі ховаються, лякаються. Всі тремтять за свій бізнес, кар’єру та родину. Це – перелякане стадо. Вони можуть виступити  тільки, якщо знають, що їм за це не буде», - зазначив він.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», сьогодні під завалами СТО у Дніпрі знайшли тіла людей. А по Миколаєву росіяни випустили 10 ракет.

ІА "Вголос": НОВИНИ