Про це повідомляє УНН.
Відтепер, виробників продуктів перевірятимуть в залежності від ступеня ризику для життя і здоров’я людей. Частіше будуть перевіряти тих, на кого скаржаться споживачі, і рідше тих, які є благонадійними та зарекомендували себе, як виробники якісних товарів і мають високі ступені контролю за виробничими процесами на підприємствах.
Крім того, Закон «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, кормах, побічних продуктах тваринного походження, здоров’я і благополуччя тварин» передбачає штрафні санкції на суму до 70 тис. гривень - залежно від правопорушення.
Також, по-новому тепер проходитимуть і перевірки підприємств. Відтепер роботу інспектора на підприємстві фіксуватимуть на відео, а сама перевірка відбуватиметься на основі опитувальника. За межі визначених питань інспектор виходити не повинен, аби мінімізувати корупційні ризики та можливий тиск збоку контролерів на бізнес.
ІА "Вголос": НОВИНИ