Вчені у США провели цікавий експеримент, який пов'язаний з похмільним синдромом після бурхливого вечора.
Про це пише Рsychcentra з посиланням на MedicalXpress.
В експерименті брало участь 214 чоловік у віці від 18 до 65 років.
Так, за 45 хвилин до початку вживання алкоголю, а також після закінчення «застілля», людям дали три різних види розчинів.
Перша група отримала 7,5 процентний розчин з рослинними екстрактами кореня імбиру, кактуса опунції, барбадоської вишні, гінкго білоба, а також з такими елементами і речовинами, як магній, калій, цинк, бікарбонат натрію, рибофлавін.
Друга група отримала розчин з тими ж елементами, але без рослинних екстрактів.
Третя група отримала плацебо.
До і після вживання спиртного у добровольців заміряли тиск і взяли аналізи сечі і крові.
Вчені з'ясували, що як по самопочуттю, так і по аналізах, інтенсивність похмілля у трьох груп була різною.
Найкраще себе почували ті, хто випив еліксир з рослинними екстрактами та іншими елементами. У них нудота скоротилася на 42%, занепокоєння - на 41%, почуття байдужості - на 27%. Натомість друга група взагалі не помітила покращень.
Як писав «Вголос»:
- Вчені виявили, що вакцина від туберкульозу допомагає від COVID-19.
- Вчені назвали продукти, які потрібно їсти кожен день.
ІА "Вголос": НОВИНИ