Після спільної молитви великою колоною супроводили траурний кортеж до залу органної та камерної музики. Тут відбулося прощання з Героєм та Парастас за загиблим.

Василь Лапчук народився 19 березня 1985 року у с. Пісочна Миколаївського району Львівської області. Там закінчив школу. З дитинства мріяв про військову службу. Перше офіцерське звання отримав у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. 

Після завершення навчання Василь потрапив до Самбора. Багато років віддав службі у 703-му полку. Тут пройшов шлях від начальника клубу до заступника командира полку з морально-психологічного забезпечення, від лейтенанта до підполковника. Саме під час служби у самбірському інженерному полку, з перших днів російської агресії проти України, вирушив на кордони з Кримом та на східний напрямок, де починався наступ агресора. Неодноразово бував у зоні проведення АТО/ООС.  

У час повномасштабного вторгнення росії в Україну підполковник Василь Лапчук служив у 14-ій окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого. Був заступником командира бригади з морально-психологічного забезпечення. Бригада, у якій служив Василь, постійно перебувала у зоні активних бойових дій, а сам підполковник завжди був зі своїми побратимами. Пройшов бої за Соледар і Бахмут, брав участь у наступальній операції на Харківському напрямку, виконував завдання на Куп’янському напрямку.
 
Підполковник Василь Лапчук загинув під час виконання завдань 20 вересня 2024 року неподалік м. Добропілля на Донеччині від ворожого ракетного удару.
У Героя залишилися батьки, дружина та троє дітей.

Поховали полеглого захисника України сьогодні у рідному селі Пісочна.

ІА "Вголос": НОВИНИ